En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

sábado, 13 de octubre de 2012

Contes d'Oscar Wilde


Títol del conte: L’home que explicava històries  

Autor: Oscar Wilde


Any i lloc d’edició: 2004, Barcelona.

Edat: A partir dels 5 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història d’un home molt estimat pel seu poble que era famós per totes les històries que explicava cada dia. Resulta, però, que un dia va tornar a la nit al poble i tot li van preguntar què havia vist avui. Ell, va respondre tot allò que s’havia imaginat o que li hagués agradat veure, però l’endemà, quan va emprendre camí de bon matí, va poder veure tot allò que havia explicat el dia anterior. Un somni? Havia estat un somni? Endinsa’t en el conte i podràs descobrir el final.

Comentari personal: Considerem que treballar aquest conte a l’etapa educativa d’Educació Infantil, permet que els infants en facin ús de la seva imaginació i puguin expressar el perquè creuen que el conte acaba amb el final que presenta.




Títol del conte: Gegant egoista

Autor: Oscar Wilde


Any i lloc d’edició: 2005, Tarragona.

Edat: A partir dels 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història d’un famós gegant que tenia un jardí ben gran i ple d’arbres preciosos, amb unes flors i uns fruits esplèndids. Resulta però, que això passava perquè sempre hi havia uns infants jugant al seu jardí fins que un dia, va arribar el Gegant egoista i va fer fora als nens, no deixava entrar a cap nen i nena. Com que no deixava que entrés cap infant, el jardí es va empobrir; els arbres no treien flors, no tenien fruits...tot estava de color gris i negre. Els nens estaven tristos perquè volien entrar al jardí i jugar. Un dia però, el Gegant es va adonar de tot plegat i va pensar que potser si deixava entrar als nens i nenes tot canviaria. Així va ser, van obrir la porta i els infants van entrar a jugar altra vegada. El jardí va canviar de sobte, tot era de colors, la primavera havia arribat! El gegant va estar molt i molt content quan va veure que el seu jardí era un altre.

Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, considerem que és un conte molt positiu per aquesta etapa educativa ja que ens mostra que els infants són la dolçor i la bellesa de moltes coses de la vida. A més també, mostra alguns valors com són saber apreciar les coses boniques de la vida i saber gaudir d’elles.



Títol del conte: El reflexe

Autor: Oscar Wilde


Any i lloc d’edició: 2004, Barcelona.

Edat: A partir dels 5 anys.

Resum del conte: Aquest conte tracta de la importància d’estimar-se a un mateix però sense sobre valorar-se, ja que és important no donar-hi una importància extremada. En Narcís, cada dia es parava a mirar al mirall i es sentia orgullós de la bellesa que desprenia, fins que un dia, va caure al riu i va morir ofegat. Perquè havia passat això? Tant sols el riu sap el secret.

Comentari personal: Considerem que és un conte apropiat per Educació Infantil ja que explicita la importància de no abusar-ne dels aspectes personals, entre d’altres. A més, dóna a entendre als nens i nenes que les coses excessives i sense control no poden acabar bé de cap manera.



Títol del conte: El imant

Autor: Oscar Wilde

Editorial: Editorial Combel

Any i lloc d’edició: 2009, Girona.

Edat: A partir dels 5 anys.

Resum del conte: Aquest relat ens explica la història d’un imant i unes llimadures que desitjaven poder gaudir d’una conversa ben interessant tots plegats. Un bon dia, però, les llimadures creien anar voluntàriament cap als imants, però va succeir un fet ben sorprenent per ells.

Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, podem explicitar-ne la importància de conèixer algunes de les propietats i característiques dels objectes i, a més, si poden ser objectes animats dins d’un relat sense quedarà el concepte als infants de forma més productiva.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario