En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

lunes, 8 de octubre de 2012

Contes de Jeanne-Marie Leprince

Títol del conte: La bella i la bèstia 



Any i lloc d’edició: 1999, Girona.

Edat: A partir de 5 anys.

Resum del conte:  Aquest conte tracta de la història d’una bella noia que tenia cinc germans més. Ella era la petita, la més guapa i intel·ligent. Un dia, el seu pare decideix fer un regal a la més petita i agafa el vaixell i marxa a un gran palau. Allà, es troba una gran sorpresa que no s’esperava; s’enfronta amb un personatge feroç que es diu Bèstia. Bella decideix conèixer a Bèstia perquè ha amenaçat de mort al seu pare. S’acabarà amb un final feliç? S’acceptaran Bella i Bèstia? Us convidem a descobrir el final juntament amb el gaudiment de la lectura d’aquest conte.  

Comentari personal: Considerem que es una història força interessant en la qual es mostren alguns fets reals i, alhora, imaginaris. A més, sent un conte de caràcter dramàtic creiem que és un punt a favor que fa que als infants els resulti més interessant la història.




Títol del conte: Curiositat



Any i lloc d’edició: 2004, Girona.

Edat: A partir dels 5 anys.

Resum del conte: L’ inici d’aquest conte ens revela la importància que hi ha en comprendre alguns dels valors i encants que la vida ens presenta; en aquest cas, ens mostra el concepte de curiositat dins un context real d’una història. Quins fets i vivències comportarà el sentir curiositat per alguna cosa? Us convidem a conèixer als personatges del relat i endinsar-vos en aquesta fantàstica història.


Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, creiem que el fet d’aprofitar un conte per inculcar un concepte als infants és la millor manera de mostrar-ho. A més, possibilita als infants d’experimentar una vivència a través d’un relat tot descobrint què és la curiositat i què comporta aquesta.



Títol del conte: La vídua i dues filles




Any i lloc d’edició: 2001, Barcelona.

Edat: A partir de 5 anys.

Resum del conte: Aquest conte ens explica la història d’una dona vídua i les seves filles, que acullen a una dona gran. Juntes, ajuden amb la mà al cor a la dona gran ja que aquesta, els demana ajuda perquè és una dona pobra. Oferint el cor obert i tot allò que tenen a l’abast a poc a poc descobriran que el bé els hi és tornat però, per sempre?  Donar és sinònim de rebre? Amb la lectura d’aquest conte ho podreu descobrir.

Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, en podem dir que hi ha la distinció sobre un fet força important que es treballa a l’etapa educativa d’Educació Infantil; saber compartir. Així doncs, és un relat positiu de treballar-lo ja que, aquest, ens mostra la importància que això suposa quan una persona necessita ajuda.



Títol del conte: Conte del pescador i el viatger



Any i lloc d’edició: 2001, Barcelona.

Edat: A partir de 5 anys.       

Resum del conte: Aquest conte tracta de la vida d’un pescador i un viatger que es creuen les seves vides en un dels viatges que realitza un dels personatges. El pescador i el viatger comparteixen una estància junts on intercanvien opinions sobre alguns dels valors de la vida com ho són la felicitat i la alegria de viure. Poc temps després s’adonaran que de les coses desagradables se’n pot aprendre molt i, també, de les coses positives. Si volem ser feliços ho podem aconseguir?

Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, podem dir que tracta, per una banda, els valors de la felicitat i el saber viure i, per altra banda, la tristesa i el desconsol. Considerem que aquest conte en fa una petita mostra d’algunes de les experiències positives i negatives que pot viure l’home i com ho afronta.



Títol del conte: Príncep blau



Any i lloc d’edició: 2004, Barcelona.

Edat: A partir dels 5 anys.    

Resum del conte: Aquesta és la història d’un rei que esdevé rei abans de temps perquè mor el seu pare. Un dia, decideix anar en busca d’una reina que pugui casar-s’hi però no en troba cap. Buscant, buscant i exercint la seva feina, va trobar-ne una que la trobava ben esvelta i guapa, era per ell. Després, amb el pas del temps, s’adona que la seva feina no és tant senzilla com ell pensava, així doncs, decideix deixar-la més de banda i centrar-se amb el seu casament.

Comentari personal: És una història força bonica i entretinguda per a infants d’aquesta etapa educativa i, alhora, en fa una mostra de les característiques que presenten els prínceps, els reis i les reines.



No hay comentarios:

Publicar un comentario