En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

lunes, 29 de octubre de 2012

Contes d'Eric Carle


Títol del conte: Diez patitos de goma

Autor: EricCarle

Editorial: Kókinos

Any i lloc d’edició: 2006, Barcelona

Edat: A partir de 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història d'uns aneguets de goma que surten de la màquina i ,automàticament, són empaquetats en caixes de deu en deu. A continuació, els posen tots ells en un mateix vaixell, però el destí provoca que només deu d’aquests aneguets de goma caiguin al mar. D'aquesta manera, cadascun viatja rà en una direcció diferent i es trobaran diversos animals que els hi faran companyia per reduir aquest sentiment d'inseguretat i soledat que els acompanya al llarg de la història. 

Comentari personal: Després d'haver treballat aquest conte, considerem que seria molt interessant presentar-lo als infants especialment en l'etapa d'Educació Infantil, perquè pensem que els transportarà en un món on es barreja la realitat amb la fantasia i, per tant, els donarem l'oportunitat d'endinsar-se en una divertida aventura.




Títol del conte: ¿Quieres ser mi amigo?
Autor: EricCarle

Editorial: Kókinos

Any i lloc d’edició: 2007, Barcelona

Edat: A partir de 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història d'un petit ratolí que surt al carrer per trobar un nou amic. Al llarg del trajecte troba diferents cues de colors marró, verd, amb plumes, graciosa, embolicada...però totes elles formen part d'animals que no estan interessats en la seva amistat i, per tant, marxen sense voler saber res d'ell. Finalment, però, troba una cua petita i gris, i potser la més agraciada de totes però, després, s'adona que amb aquest animal tenen moltes coses en comú i poden començar una bonica amistat. 

Comentari personal: Treballar aquest conte amb els infants pensem que els pot ajudar especialment a entendre que les coses no funcionen com creiem a simple vista i els permetria prendre consciència de com ens pot enganyar l'aspecte físic dels altres. Així doncs, els animaríem a guiar-se més aviat per la personalitat de cadascú i deixar de banda l'aparença física per evitar moltes desil·lucions.




Títol del conte: La pequeña oruga glotona

Autor: EricCarle

Editorial: Kókinos

Any i lloc d’edició: 2002, Barcelona

Edat: A partir de 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història de vida d'una petita eruga, la qual s'inicia sortint d'un ou i de seguida es posa a menjar. El fil conductor d'aquest conte és que l'eruga recita els dies de la setmana mentre va travessant els aliments, fins que arriba al dissabte, dia en què li agafa mal de panxa. Llavors, el diumenge menja tant sols una fulla verda i queda ben tipa. Finalment, l'eruga sembolcalla en un capoll i es converteix en una bonica papallona. 

Comentari personal: Després de llegir aquest conte, podem afirmar que la història és molt favorable i apropiada per treballar amb els més menuts perquè ens mostra el recorregut que segueix una eruga al llarg de la seva vida des que és un ou fins que, després d'una sèrie de transformacions, es converteix en una papallona a través d'un trasfons didàctic a través del qual, els infants podran aprendre colors, aliments, el pas del temps, i el creixement i transformació d'un ésser viu.




Títol del conte: La mariquita gruñona

Autor: EricCarle

Editorial: Kókinos

Any i lloc d’edició: 2004, Barcelona

Edat: A partir de 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història d'una marieta que s’aixeca un matí per anar a esmorzar. Però en arribar en una fulla plena de pugons es troba amb una altra marieta, la qual li diu de compartir l’esmorzar. Tot i l'oferta de la seva companya, la marieta rondinaire no ho accepta, així que li proposa barallar-se, però decideix que aquesta marieta és massa petita per ella. Llavors, passen les hores i busca animals cada vegada més grans però cap li sembla prou enorme. Finalment, es troba una balena la qual l'escarmenta i li dóna un cop de cua, tot retornant-la al primer espai on s'havia trobat amb l’altra marieta, de manera que cedeix i acaben compartint el sopar. 

Comentari personal: Considerem que aquest conte presenta una bona proposta estètica on explica com una mariquita vol enfrentar-se amb els animals però tots els que veu li semblen petits per ella. La història presenta temes com el mal caràcter, el compartir i el canvi d'opinió. A més, creiem que és un conte perfectament orientat als més petits i recull tot un repertori molt ampli d'animals representat amb els recursos plàstics típics d'aquest il·lustrador: papers pintats, retallats i empegats uns sobre els altres. Val a dir, que el joc visual del sol també és un element molt interessant pels menuts. 




Títol del conte: Papá, por favor, consígueme la luna

Autor: EricCarle

Editorial: Kókinos

Any i lloc d’edició: 2004, Barcelona

Edat: A partir de 4 anys.

Resum del conte: La protagonista d'aquesta història és una nena que es diu Mónica, la qual, volia jugar amb la lluna, de manera que demana al seu pare que li agafés. Llavors, el seu pare va agafar una escala molt alta i va esperar fins que la lluna es va fer petita per poder-li donar a la seva filla i, així, concedir-li el seu desig. La nena va estar jugant força estona amb ella fins que aquesta va desaparèixer i va tornar cap al cel.

Comentari personal: Les membres del blog considerem que aquest conte podria estar perfectament destinat a totes aquelles persones que fan tot l'impossible per tal que els somnis dels altres algun dia es converteixin en realitat. 
Ens hem adonat de que es tracta d'un llibre sobre els somnis i la generositat dels que no dubten en convertir en real allò que tots alguna vegada hem desitjat que es transformés en real. Per aquest motiu, percebent la generositat que s'hi amaga darrere el conte, creiem que  seria molt favorable que els infants es comencin a involucrar en aquest important valor.








No hay comentarios:

Publicar un comentario