En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

sábado, 6 de octubre de 2012

Contes d'Isop


Títol del conte:  La cigala i la formiga

Autor:  Isop

Editorial:  Editorial Combel

Any i lloc d'edició: 2004, Barcelona.

Edat: A partir dels 4 anys

Resum del conte: Aquest conte tracta de dos personatges com ho són la cigala i la formiga i, ens relata la seva vida al llarg d’un període de temps com ho és l’estiu i la tardor. Per una banda, la formiga és molt treballadora i es passa l’estiu fent-se el cau per a poder passar tot l’ hivern amb el que necessita per menjar. Per altra banda, la cigala es passa el dia cantant, cantant i sempre cantant! Arribat l’ hivern, la formiga té un cau per instal·lar-se amb la seva família ja que han estat molt treballadors però, la cigala ha aprés la lliçó que no es passarà mai més el dia cantant.  

Comentari personal:  Considerem que treballar aquest conte a l’etapa educativa d’Educació Infantil és molt positiu ja que transmet el valor de treballar i no estar tot el dia sense fer res, a més, després es veu reflectit en una vivència pròpia de la cigala i la formiga. També, considerem que treballar aquest conte és força enriquidor a nivell cognitiu per a aquesta etapa educativa.



Títol del conte:  Llebre i la tortuga

Autor:  Isop


Any i lloc d'edició: 2000, Girona.

Edat: A partir dels 4 anys.

Resum del conte: Aquesta és la història de dos personatges animals; la llebre i la tortuga que fan una cursa. Per una banda, la tortuga és un animal molt lent però que mai deixa de caminar. Per altra banda, la llebre amb les cames que té pot saltar molt alt i córrer molt però, es pensa que la tortuga no la pot superar en cap moment. Així doncs, la llebre, durant la cursa va fent parades pel camí fent dentetes a la tortuga, però, qui arribarà primer? Endinsa’t en aquest conte i sabràs quin animal és més llest.         

Comentari personal:  Amb la lectura d’aquest conte, considerem que és positiu treballar-lo perquè ens explica un fet de la vida real; no deixis mai de caminar si vols aconseguir una cosa. A més a més, és un conte molt significatiu ja que mostra l’èxit i el fracàs però aconseguit amb un esforç darrera, així doncs, considerem que és important treballar-lo en aquesta etapa educativa.




Títol del conte:  L’àliga i l’escarabat

Autor:  Isop

Editorial:  Editorial Combel

Any i lloc d'edició: 2004, Barcelona.

Edat: A partir dels 4 anys.

Resum del conte:  Aquest conte ens explica la història d’un escarabat i una àliga que viuen aventures a causa d’una venjança de l’escarabat; una llebre ha demanat ajuda a l’escarabat i, l’àliga, davant seu, es va cruspir a la llebre. Així doncs, arriba un dia en que l’escarabat fa rodar els ous d’àliga per venjar-se. Però, ben aviat l’àliga demana ajuda. Aquesta ajuda li serà útil a l’àliga?

Comentari personal: Després de la lectura d’aquest conte, en podem concloure que "Mai menyspreïs el que sembla insignificant, doncs no hi ha ésser tan dèbil que no pugui atrapar-te." Creiem oportú treballar aquest concepte amb infants d’Educació Infantil per tal de treballar un valor força important: l’amistat.



Títol del conte:  L’àliga i la guineu

Autor:  Isop

Editorial:  Editorial Combel

Any i lloc d'edició: 2005, Barcelona.

Edat: A partir dels 5 anys.

Resum del conte:  Aquesta és la història d’una guineu i una àliga que eren molt i molt amigues. Un bon dia, van decidir anar a viure juntes amb els seus fills. De sobte però, un dia que la guineu es va despistar l’àliga va cruspir-se als fillets de la guineu. La guineu tota sorpresa es va allunyar de la seva enemiga, fins que va arribar un dia que el càstig va ser tornat a l’àliga.

Comentari personal:  En aquest conte hi trobem una conclusió força clara per a explicar als infants d’aquesta etapa educativa; “Mai traïcionis una amistat sincera, perquè si ho fas, tard o d'hora del cel arribarà el càstig.” Considerem que és important treballar-lo amb infants per tal de donar importància a alguns dels valors com ho són l’amistat, la bondat, entre d’altres.



Títol del conte:  La gallina dels ous d’or

Autor:  Isop


Any i lloc d'edició: 1999, Girona.

Edat: A partir dels 4 anys.

Resum del conte: Aquest conte ens explica una fantàstica història d’una gallina especial i el seu amo que tenia un galliner ben gran. Però, tenia una gallina especial ja que cada matí posava un ou d’or pur, a diferència de la resta de gallines. Un dia, al seu amo se li va ocórrer que la gallina deuria de tenir una màquina que fes ous d’or i, així, ell mateix podria fer els ous d’or. Vet aquí que l’amo va matar la gallina per extreure la màquina i es va trobar amb una sorpresa.   

Comentari personal:  Es tracta d’un conte de caràcter fantàstic ja que les gallines no creen ous d’or però, sent un conte destinat a infant a partir de quatre anys considerem que es bo treballar la fantasia per a poder obrir la seva imaginació i deixar-los pensar i imaginar per si sols. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario