En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

jueves, 20 de octubre de 2011

Yo voto por mí



Títol del conte: Yo voto por mí
 

Editorial: Lóguez

Any i lloc d'edició: 2007, Salamanca.

Il·lustradors: Martin Baltscheit & Christine Schwarz 


Edat: recomanat a partir de 6 anys.
Resum del conte: Aquest conte ens explica la història d'uns animals que, com cada any, convoquen eleccions per elegir el rei. El lleó sempre ha estat l'animal elegit fins el dia en que els animals decideixen que això ha de canviar perquè tots tenen el mateix dret de ser rei. Per tant, tots es van presentar com a candidats i van treballar en l'elaboració de cartells, tot donant discursos amb les seves irresistibles promeses per aconseguir ser votat pels altres animals. El resultat és que tots els animals tenen un vot perqué es voten ells mateixos, excepte el lleó, qui és destituit degut al seu fracas. Tot i que aquesta situació torna a canviar quan els reis perceben que cap llei té validesa, moment en que el lleó aprofita per a proposar unes noves eleccions i, degut a que només es presentava un candidat, les va guanyar ell. Per tant, va esdevenir ell, novament, el rei.

Comentari personal: Es tracta d'una història que ajuda a conscienciar-nos sobre la dinàmica i el funcionament de les votacions, activitat que predomina avui dia en una societat democràtica, com la nostra. I, alhora, ens permet reflexionar sobre la importància de lluitar per a poder complir els nostres propis somnis, ja que tots mereixem una oportunitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario