En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

miércoles, 12 de octubre de 2011

Els follets sabaters

Títol del conte: Els follets sabaters

Autor: Germans Grimm

Editorial: Esin

Any i lloc d'edició: 1994, Barcelona.

Il·lustrador: Roser Puig

Edat:  recomanat a partir de 5 anys.

Resum del conte: Aquest conte tracta d’un sabater molt i molt pobre que decideix fer sabates per guanyar-se uns calerons i poder sobreviure. Aquesta feina però, ben aviat, li realitzaran uns follets els quals, cada matí li deixen preparat un parell de sabates per a que aquest sabater les pugui vendre. Poc després, el sabater i la seva dona, de tant bé que els hi va el negoci gràcies als follets, decideixen deixar-los roba, menjar i beure. Seran els follets uns personatges fantàstics o reals? Descobriu-ho endinsant-vos amb la lectura d’aquest relat.  

Comentari personal: És tracta d’un conte molt educatiu en l’àmbit dels valors que s’han de conèixer en etapes educatives com l’educació infantil, ja que tracta la solidaritat i el saber compartir amb els altres i la seva importància. És un conte on s’expliquen i destaquen molt bé i de forma entenedora aquests valors, i on tracta la pobresa com a desenvolupament de tot el relat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario