En aquest bloc trobareu un seguit de contes infantils que permetran desenvolupar la imaginació dels infants a través dels diferents personatges i contextos que apareixen en els relats que presentem a continuació. Així com també, els permetrà adquirir una base considerable per al desenvolupament del llenguatge.

domingo, 9 de octubre de 2011

Ol·li el petit elefant

Títol del conte: Ol·li el petit elefant

Autor: Burny Bos

Editorial: Lumen

Any i lloc d'edició: 1989, Barcelona

Il·lustrador: Hans De Beer


Traductor: Joan Leita

Edat: recomanat a partir 4 anys

Resum del conte: El conte ens narra la història d'Ol·li, un petit elefant decepcionat perquè el dia del seu aniversari li regalen de tot, però no un germanet, que és el que ell realment desitjava. Ol·li no estava content i va decidir marxar amb els seus patins per trobar aquest germanet que ningú li va regalar. Pel camí, es va trobar multitud d'animals i va haver de passar diferents aventures i obstacles però, obviament, tot i això, cap d'ells li volia regalar el seu fill. Decebut, en tornar cap a casa amb els patins, va xocar contra un arbre i va despertar-se en un hospital, on hi havia la seva mare preocupada per ell. Finalment, la mare d'Ol·li li va explicar que la seva tieta estava esperant un bebè i ell es va alegrar moltíssim, fins i tot encara més que si tingués un germanet, perquè sap que així tindrà la seva estimada mare només per a ell.

Comentari del conte:
Aquesta història ens ajuda a prendre consciència d'acceptar el que cadascú disposa perquè, sovint, podem ésser més feliços que no pas disposant de coses que no ens són pròpies. Ens hem d'acceptar tal i com som i intentar ser feliços disposant del que puguem segons les nostres circumstàncies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario